Close

Poten Omhoog! 3+

Grote Willy is een hamsterboef, een stoere hamsterboef. Hij hoeft maar zijn glanzende, grote knaagtanden te laten zien en iedereen staat te trillen. Als hij met zijn zware stem ‘BOEH!’ roept, lopen alle dieren liever maar een blokje om.

 

Zijn zoon Billy is lang niet zo stoer. Ik ben bang dat je te aardig bent Billy,  zegt grote Willy. Hoezo te aardig? vraagt Billy. Nou, je bent te lief voor een boef. Ik zal je leren hoe je een echte, gevaarlijke hamsterboef wordt. Het eerste wat een boef moet leren, legt de vader van Billy uit, is andere dieren bang te maken.

 

Allleen gaat Billy de prairy op en al snel komt hij iemand tegen. Billy zet zijn poten stevig op de grond en maakt zijn rug recht. ‘Poten omhoog!’ piept hij zacht. Zal het Billy lukken om net zo’n gevaarlijke hamsterboef te worden als zijn vader?

 

Een stoere, humoristische, voorstelling over dapper zijn en eigenheid,  naar het prentenboek Poten omhoog!  van Catharina Valckx.

Credits

Regieadvies Patrizia Esposito | Spel  Annemiek Zwierenga, Niekie van den Berg | Script Niekie van den Berg | Muziek Wolfram Reisiger | Vormgeving Bas Peeperkorn en Doriene van der Wijst 

| Grafische vormgeving Erla van der Pauw

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., De Groot Fonds, Deltaport Donatiefonds