Close

Theatervoorstelling Dat weet je toch nog wel?!
100% Voor de Kunst

Onze crowdfund-actie via Voor de Kunst is geslaagd. Dankzij 142 lieve donateurs hebben wij 6001,- opgehaald voor onze voorstelling Dat weet je toch nog wel?!

Het verhaal achter deze voorstelling over dementie

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Wanneer de diagnose dementie is vastgesteld breekt er voor betrokkenen een tijd aan vol ongeloof, angst en verdriet.

De relatie tussen de dementerende en zijn of haar omgeving verandert en er komen veel praktische problemen aan de orde. Kan je thuis blijven wonen? Welke hulp moet worden ingeschakeld en waar vind je die? Er komt in korte tijd ontzettend veel af op alle betrokkenen.

Om deze mensen een hart onder de riem te steken en om samen weer even te kunnen genieten van herkenbare liedjes en situaties, maken wij een luchtige, liefdevolle, grappige voorstelling. Naast herkenbare herinneringen en liedjes is er ook plaats voor dilemma’s en twijfel die deze ziekte met zich meebrengt.

Voorstelling gespeeld in verzorgingshuizen

De voorstellingen worden vanaf komend najaar gespeeld bij verzorgingstehuizen in en rond Utrecht en in de rest van Nederland. Het project wordt onder andere financieel gesteund door VSBfonds, het Elise Mathilde Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en de gemeente Utrecht. Daarnaast besteden de Anitaas zelf een deel van de opbrengsten van andere optredens aan de ontwikkeling van het project.

Om de voorstelling bij zoveel mogelijk verzorgingshuizen te kunnen spelen streven we naar een zo laag mogelijke kostprijs. Daarvoor hadden we meer financiƫle steun nodig. Dank voor alle steun via de Voor de kunst-actie!