Close

Over Opslag voor Cacao

De jeugdtheatergroep Opslag voor Cacao is in 1999 opgericht door Niekie van den Berg en Annemieke Zwierenga. Samen hebben zij in 17 jaar ruim 10 voorstellingen gemaakt en hebben die in totaal circa 2500 keer gespeeld. De dames hebben omgerekend twee keer de wereld rondgereden in hun Volkswagen bus, naar de scholen en de theaters van Nederland en België.

 

In 2016 is Niekie onverwacht overleden, wat een enorme impact had op alle medewerkers; Niekie was met met haar passie voor theater én haar grote liefde voor kinderen een enorme drijfkracht en inspiratiebron voor het hele team. In overleg met het bestuur werd besloten de activiteiten voor onbepaalde tijd stil te leggen.

 

Na twee jaar heeft het artistieke team de draad weer opgepakt met het maken van de voorstelling Dat weet je toch nog wel?! Een muziektheater programma, voor mensen met dementie en mantelzorgers.

 

Sinds juli 2018 is Annemiek eigenaar van STT-produkties, impresariaat voor jeugdtheater en cultuureducatie. Vanuit de passie voor deze ‘nieuwe’ uitdagende functie en de liefde voor haar ‘oude’ maak hart is in 2020 Productiehuis Meer Opslag ontstaan.

 

Onder leiding van Annemiek en haar team bundelen gevestigde én nieuwe makers hun krachten, actief geïnspireerd door de doelgroep; kinderen van 4 tot 12 jaar.  De eerste productie van Productiehuis Meer Opslag is Ik ben Vincent en ik ben niet bang gebaseerd op het gelijknamige boek van Enne Koens.