voorstelling: Luita & Groenman

Luita & Groenman

Luita houdt van knopjesgemak, hoge hakken en is dol op kopen. Ze heeft maar 1 probleem: ze is alleen. Op een dag hangt ze uit het raam en wat komt daar... een echte buurman! Luita is dolgelukkig. Wie weet kunnen ze samen allerlei leuke dingen doen. Maar buurman Groenman heeft het te druk. Hij is uitvinder en bouwt een huis dat alles zelf doet. Daarom vangt hij de kracht van de wind, de warmte van de zon en het regenwater op.
Luita laat het er niet bij zitten. Nu heeft ze eindelijk een buurman dus het MOET gezellig zijn!

Luita & Groenman is een beeldende humoristische voorstelling over buren met verschillende leefstijlen.

De voorstelling is geschikt voor een publiek van 6+ voor de vrije theatervoorstelling en voor de groepen 3, 4 en 5 van het primair onderwijs. Luita & Groenman speelt zowel in de kleine zalen van de reguliere theaters als op scholen. Er is lesmateriaal over duurzaamheid.

Tijdens de kinderboekenweek 2015 staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto Raar, maar waar! De 61ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015. Onze voorstelling Luita & Groenman, lijkt gemaakt te zijn bij dit thema! 
Daarom weer te boeken in de maanden september en oktober.

Concept en spel: Niekie van den Berg en Annemieke Zwierenga
Eindregie: Dick Hauser
Tekst: Patricia Kuiper
Decor: Bas Peeperkorn
Kostuums: Doriene van der Wijst
Muziek: Wolfram Reisiger
Lichtontwerp en techniek: Petra van der Werff
Fotografie: Caroline Bijl

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door: Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., SNS REAALFonds, De Groot Fonds, Gemeente Amsterdam.